FAQs

Transacties

Hoe kan ik de status van mijn transactie veranderen?

Er zijn twee manieren om dit te doen.

1. Open het transactiedetailscherm en klik op het veld 'Status'. Er wordt een vervolgkeuzemenu weergegeven waarin je de gewenste status kunt kiezen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de transactie in het transactieoverzicht waarvan je de status wil wijzigen. Selecteer 'Selecteer een nieuwe status' en kies een status in het vervolgkeuzemenu.

ℹ️ Klik HIER voor een meer gedetailleerde uitleg.

Waarom kan ik de status van mijn transactie niet wijzigen?

Je transactie heeft mogelijk de status 'Verwerkt'. Verwerkte transacties kunnen niet meer worden gewijzigd.

Waarom kan ik de volgorde van mijn itemkolommen in het transactieoverzicht niet wijzigen?

De volgorde van je itemkolommen is gebaseerd op itemconfiguraties. Dus als je de bestelling wil wijzigen, moet je deze in de itemconfiguratie wijzigen. Hier kan je de items in de gewenste volgorde slepen.

ℹ️ Klik HIER voor een meer gedetailleerde uitleg.

Waarom kan ik geen retourtransactie boeken?

Als een transactie al van het type 'Retour' is, is het niet mogelijk om een retourtransactie te boeken. Ook heb je voor sommige retourtransacties een transporteur nodig. Bijvoorbeeld wanneer je een tegentransactie naar een transporteur wilt boeken. Als de oorspronkelijke transactie geen transporteur ingevuld heeft, is het niet mogelijk om een retourtransactie te creëren.

Saldo

Hoe dien ik de e-mail met het saldo overzicht te interpreteren?

In deze e-mail vind je een tabel met de kolommen ‘We owe you’ ('Wij zijn jou verschuldigd') en ’You owe us’ ('Je bent ons verschuldigd'). Je bekijkt dit vanuit het perspectief van de partij die de e-mail ontvangt. Bijvoorbeeld: Ik ontvang de e-mail als locatie A, van locatie B. Dit betekent dat locatie A de item hoeveelheden van locatie B ontvangt, die worden weergegeven in de kolom ‘We owe you’. Locatie A is Locatie B de item hoeveelheden verschuldigd die worden weergegeven in de kolom ‘You owe us’.

Rapportage

Waarom werken de filters in mijn rapport niet?

Zorg ervoor dat je op de blauwe knop 'Filters toepassen' klikt nadat je de filters hebt ingesteld. Anders worden de filters niet ingesteld bij het downloaden van een rapport.

Locaties

Waarom zie ik niet alle locatietypen bij het toevoegen van een nieuwe locatie?

Dit komt waarschijnlijk door je administratie instellingen. Als je naar 'Configuratie', 'Administratie instellingen' en vervolgens naar 'Locaties' gaat, zie je de locatie-instellingen. In dit venster kan je de typen locaties in- of uitschakelen die je in je administratie wilt gebruiken. De locatietypen die zijn ingeschakeld, zijn zichtbaar bij het toevoegen van een nieuwe locatie.

ℹ️ Klik HIER voor een meer gedetailleerde uitleg.

waarom kan ik mijn locatie niet verwijderen?

Als je locatie een saldo item heeft, is het niet mogelijk om deze locatie te verwijderen, omdat dit ook het saldo van andere locaties en transporteurs beïnvloedt.

Ik heb twee locaties die zijn samengevoegd. Hoe kan ik dit regelen in TrackOnline?

TrackOnline biedt de mogelijkheid om locaties samen te voegen. Je kunt dit doen op de locatiepagina in het stamgegevensmenu. In het locatieoverzicht aan de rechterkant van het venster vind je de knop 'Acties'. Eén van de acties is 'Locatie samenvoegen'.

ℹ️ Klik HIER voor een meer gedetailleerde uitleg over het samenvoegen van locaties.

Transporteurs

Kan mijn transporteur een item saldo opbouwen?

Ja. Een transporteur werkt vergelijkbaar met locaties, met uitzondering van de transporteurs die een transactie tussen locaties vervoeren. Als je een transactie naar een transporteur verzendt, bouwt deze transporteur een saldo op.

Waarom kan ik mijn transporteur niet verwijderen?

Als je transporteur een itemsaldo heeft, is het niet mogelijk om deze transporteur te verwijderen, omdat dit ook het saldo van andere locaties en transporteurs beïnvloedt.

Items

Ik heb items in mijn administratie, maar zie ze niet in mijn itemdashboard?

Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de informatie voor het itemdashboard wordt verzameld via de IoT-module. Dit betekent dat je unieke items moet registreren met behulp van onze mobiele app. Alleen dan zijn de items zichtbaar in het dashboard.

ℹ️ Klik HIER voor een meer gedetailleerde uitleg over unieke items.

Gebruikers

Is er een limiet aan gebruikers in een gebruikersgroep?

Nee. Je kunt zoveel gebruikers in een gebruikersgroep toevoegen als je wilt. Het is ook mogelijk om een gebruiker tegelijkertijd aan meerdere gebruikersgroepen toe te voegen.

Waarom kan ik een gebruikersgroep niet verwijderen?

Dit kan om twee redenen zijn. Eén: als een gebruiker in de groep groeploos wordt, kan je de gebruikersgroep niet verwijderen. Je moet eerst de gebruiker verwijderen of de gebruiker toevoegen aan een andere gebruikersgroep. Twee: het is mogelijk dat de gebruikersgroep een 'Alleen-lezen' groep is. Je hebt geen rechten om de groep te verwijderen.

Sneltoetsen

In TrackOnline kun je verschillende soorten snelkoppelingen gebruiken. Dit maakt je werk nog eenvoudiger en sneller. Bekijk de onderstaande tabel voor de toetsencombinaties.

SneltoetsFunctiePagina
Shortcut questionmarkOpen help menuAlgemeen
Shortcut escapeSluit menu/schermAlgemeen
Shortcut new transactionNieuwe transactie met laatst geselecteerd typeAlgemeen
Save and close transactionBewaar en sluit transactieTransactie details
Save and new transactionBewaar en nieuwe transactieTransactie details
Save and book a return transactionBewaar en boek een retour transactieTransactie details
Jump to 'Select an item...'Spring naar ‘Selecteer een item…’Transactie details

Instructie video’s

Wist je dat we meerdere instructievideo's over TrackOnline hebben? Bekijk de onderstaande video's.

Video’s

Ik wil meer weten over Locatiesopen in new window

Ik wil meer weten over Itemsopen in new window

Ik wil meer weten over Transactiesopen in new window

Ik wil meer weten over Stamgegevensopen in new window

Ik wil meer weten over Uitgenodigde gebruikersopen in new window

Ik wil meer weten over Saldo afstemmingenopen in new window