Ritten

Voordat je een rit aan kunt maken moet je eerst zorgen dat je gefilterd hebt op een transporteur, dit zodat je enkel de transacties van die specifieke transporteur ziet. Een rit kan enkel transacties van één specifieke transporteur bevatten.

• 1: Druk eerst vanuit het transactieoverzicht op de filtering rechtsboven.

Filtering selecteren

• 2: Klik op filter transporteur (aangegeven met nummer 1).

Transporteur filtering selecteren

• 3: Zet een vinkje achter de naam van de transporteur. In dit voorbeeld kiezen we transporteur 2 (T2), zie nummer 2. Klik vervolgens op OK, zie nummer 3.

Naam transporteur selecteren

• 4: Sla de gehele filtering op door op de knop TOEPASSEN te drukken, zie nummer 4.

Filtering toepassen

Rit aanmaken

Nu de filtering op de juiste transporteur staat, kan de rit aangemaakt worden. In het transactieoverzicht zie je nu alleen de transacties die horen bij de transporteur die in de filtering is gekozen. In dit voorbeeld kiezen we de twee transacties van 15 november, weergegeven in het rode kader in de afbeelding hieronder. Druk op de actieknop, aangegeven in het rode kader met de rode pijl.

Een rit maken

Druk op de Rit knop, deze is te herkennen aan het symbool van de vrachtwagen. Door hierop te drukken kun je de transacties selecteren die bij deze rit horen.

De rit knop onder de actieknop

Selecteer de transacties die onderdeel zijn van de rit (1). Na het selecteren van de transacties, druk op de groene knop (2) om de rit aan te maken.

Transacties toevoegen aan de rit

Let op!

Na het selecteren van de groene knop, moet de rit nog afgetekend worden.

Rit aftekenen

De twee transacties (1) uit de afbeelding hieronder zijn onderdeel van de gekozen rit. Druk op de actieknop (2) om de rit af te tekenen.

De rit aftekenen

Na het klikken op de actieknop, selecteer de handtekening knop aangegeven met de rode pijl in de afbeelding hieronder om de rit af te tekenen.

De transacties op de rit aftekenen

Druk vervolgens op de groene knop, aangegeven met de rode pijl om de naam & handtekening die bij deze rit horen te zetten. Voor het proces van het zetten van de handtekening kun je terug bladeren naar het hoofdstuk Transactie aftekenen.

De rit aftekenen